Skip to main content

Prebehli slovenskí Youtuberi na Instagram?

od | dec 4, 2019 | Nezaradená novinka, Trendy

Instagram zažíva zlaté časy. Kto tam nie je, ako keby neexistoval. (Kedysi sme to vraveli o Facebooku 😊) Kvalitní influenceri dokážu značkám  spraviť také predaje, aké nedosiahnu ani cez najlepšie konverzné reklamy. Opustili slovenskí youtuberi svoju platformu a prebehli na instagram? Je to ako hrať šach bez hracej plochy s rôznorodými figúrkami. Čítajte ďalej a rozhodnite o výsledku.

V článku vychádzame z materiálov dostupných v online médiách a aktuálnych údajov na profiloch Youtuberov.  

V TOP 5 Youtuberov Slovenka sa aktuálne nachádzajú títo majstri video kontentu:

  • GoGoMan
  • Expl0ited
  • Menameselassie
  • LucyPug
  • Asimister

Z pôvodnej päťky nášho článku vypadol Sajfa, Moma a Casey Neistat. Ak máte chuť, pogooglite a zistite, čo sa s nimi stalo a či ešte plávajú vo vodách online.

Youtuberi začínali komentovaním hier. Rozšírili témy a zarábajú

Kritériom pre umiestnenie v rebríčku aj tentoraz zostal počet odberateľov. Všetci z našej aktuálnej TOP 5 sú aj na Instagrame, kde sme sa zamerali na počet sledovateľov a počet publikovaných príspevkov.

GoGoman (Daniel Štrauch) je známy youtuber, ale jeho aktivita stúpa aj na Instagrame, kde má 968-tisíc sledovateľov. Doteraz vypublikoval už viac ako tritisíc príspevkov. Na svojom Youtube kanáli GoGoman TV má aktuálne 1,81 milióna odberateľov.

Začínal ako Youtuber už v roku 2011, kedy sa venoval komentovaniu hry MineCraft. Dnes má všestranný rozhľad, okrem hier sa vyjadruje aj k aktuálnym témam, nevynecháva ani politiku. To ho právom radí medzi jedného z najpopulárnejších Youtuberov na Slovensku i v Čechách.

Okrem videí vyrába aj vlastné handry

Druhú priečku obsadil Expl0ited (Peter Altof), ktorého videá pozerá na Yutube 962-tisíc potenciálnych užívateľov. Na Instagramovom profile má 589-tisíc sledovateľov. Doteraz na ňom zverejnil čosi vyše 1200 príspevkov.  Cestovateľ, experimentátor a influencer, ktorý podobne ako jeho kolega GoGoMan začínal s komentovaním hry MineCraft. Dnes tvorí petsrý obsah, v ktorých sa spája s inými Youtubermi. Predáva aj oblečenie pod  vlastnou značkou Exot a prevádzkuje site reštaurácií Wafland. Akutálne pracuje aj na svojom osobnom podcaste.

Otvoril si vlastné štúdio

Menameselassie (Matej Slažanský) má na youtubovom účte 708-tisíc odberateľov. Jej instagramový profil sleduje 371-tisíc fanúšikov, ktorí si doteraz mohli prezrieť, osrdiečkovať či okomentovať viac ako 1400 príspevkov.

Na Youtube sa pohybuje od roku 2013. Vtedy sa venoval počítačovým hrám a ich komentovaniu. Neskôr prešiel k všeobecne zaujímavejším témam ako je ochutnávanie jedál či čítanie vtipov alebo odpovedanie na otázky svojich sledovateľov. V spolupráci s bratom pripravoval zaujímavé videá, kde z rôznych eshopov objednával nezmysly. V súčasnosti sa venuje tvorbe podcastov. Prevádzkovaniu štúdia Plejs  a streamovaniu na Youtube.

Pomáha ženám krásnieť

Youtuberka LucyPug  (Lucia Hrušková) má 554-tisíc odberateľov. Ako jedinú z našej TOP 5 ju sleduje viacej fanúšikov na Instagrame ako na Youtube. Podľa toho sa mu pravdepodobne aj venuje. Viac ako 1400 príspevkov publikovala 766-tisícom sledovateľov. Vo videopríspevkoch sa venuje móde alebo ponúka návody, ako si zlepšiť imidž vďaka rôznym skrášľovacím prostriedkom či rieši ženské problémy. Nevyhýba sa ani ošúchanej, ale vždy populárnej téme varenia a pečenia. Ak načrieme z bulváru, zistíme, že jej životným partnerom je GoGo.

Mladí milujú jeho drzosť

Poslednú priečku Youtuberov obsadil Asimister (Maxim Hrečin). Chlapík, ktorého na Youtube sleduje 605-tisíc odberateľov. Jeho Instagramový profil má 203-tisíc sledovateľov, na ktorom doteraz zverejnil 400 príspevkov. Asimistera sledujú najmä mladí ľudia. Začínal v roku 2013, kedy si fanúšikov získal najmä raním neznámych alebo menej známych počítačových hier. Venuje sa tiež točeniu videí, kde reaguje na iné videá.

Náš TIP na Youtubera, ktorý síce nemá enormné množstvo sledovateľov, no jeho videá sa nám páčia a možno raz sa dostane do ligy najúspešnejších. Je to… tadadadááá… PPPpítr. Možno  sa vám vybaví jeho slogan: „Nebavia vás cestovateľské videá? Skúste toto.“ Zatiaľ má 115-tisíc odberateľov na Youtube.

A prečo teda Youtuberi pôsobia intenzívne aj na Instagrame? Zrejme je tam viacero dôvodov. Od jednoduchšej práce s publikom až po výraznejšiu atraktivitu tejto sociálnej siete.

Rebríček sledovateľov na Youtube a Instagrame.

GoGoManTV 

Youtube
1,81 mil. odberateľov

Instagram
Sledovatelia: 968tis.
Príspevky: 3 133

Expl0ited 

Youtube
962 tis. odberateľov

Instagram
Sledovatelia: 589tis.
Príspevky: 1 208

Menameselassie
708 tis. odberateľov

Instagram
Sledovatelia: 371tis.
Príspevky: 1 427

LucyPug
554 tis. odberateľov

Instagram
Sledovatelia: 766tis.
Príspevky: 1 412

Asimister 

605 tis. odberateľov

Instagram
Sledovatelia: 203tis.
Príspevky: 403

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.