Skip to main content

Focusky #34 – Novinky z digitálneho marketingu

od | máj 16, 2023 | Blog, Focusky, Trendy

Zaujímajú vás najhorúcejšie novinky v digitálnom marketingu? V tomto článku zistíte novinky, ktoré prináša Facebook či Instagram. Na IG nájdete rôzne nové možnosti a funkcie pri Reels videách. Google zase pracuje na viacerých nápomocných funkciách v mapách a funkcii Lens.

Pokračujte v čítaní, nech sa dozviete všetky podrobnosti. 🙂

Facebook ruší generátor kódov

Podľa zistení Mety je generátor kódov náchylný na hackerské útoky. Aj z tohto dôvodu čoskoro prestane byť na Facebooku k dispozícii. Generátor kódov slúžil ako bezpečný prvok na prihlasovanie sa do aplikácie.


Zdroj: Newsfeed.cz

Ostatné možnosti týkajúce sa dvojfázového overenia budú aj naďalej k dispozícii. Facebook už odosiela užívateľom upozornenie, že generátor kódov bude čoskoro končiť, a je teda dôležité prejsť na inú formu overenia.

Novú formu zabezpečenia v aplikácii zmeníte veľmi jednoducho, treba však použiť desktop. Následne prejdete do menu – nastavenia a súkromie – nastavenia – zabezpečenie a prihlasovanie – použiť dvojfázové overenie.

Google Mapy + Lens – nové možnosti a funkcie

V prípade, že sa chystáte na dovolenku, niekoľko nových možností a funkcií od Google vám uľahčí plánovanie.

Pred návštevou si pozrite miesta s najkrajšími výhľadmi
Už aj pomocou Google Máp sa viete dostať k fotorealistickým výhľadom na určitých oblastiach, ale taktiež viete získať užitočné informácie ako napr. Aké bude počasie počas celého dňa, kedy je konkrétne miesto najviac preplnené a iné.
Google vám umožní zobraziť dokonca interiér reštaurácie či kaviarne, takže si viete vybrať to pravé miesto pre vás.

Karta Nedávne v Mapách Google
Ďalšou dostupnou novinkou je karta “nedávne” dostupná na desktopoch. V prípade, že ste našli svoje obľúbené miesta uložte si ich do nového zoznamu a jednoducho ho zdieľajte so svojimi kamarátmi. Táto novinka je už dostupná globálne.

Identifikujte orientačné body, umelecké diela, rastliny, zvieratá a iné pomocou Lens
Pri funkcii Lens stačí použiť fotoaparát a vyhľadávanie Google. Ak vás zaujíma napr. “Kto postavil túto sochu” alebo “čo je to za kvet na foto”, funkcia Lens vám pomôže a rýchlo nájde odpovede na vaše otázky.

Objavte miestnu kuchyňu pomocou multisearch v Lens
Viacnásobné vyhľadávanie v aplikácii Lens vám pomôže objaviť mieste podniky, ktoré ponúkajú presne to čo hľadáte. Napríklad ak vás zaujme niečo na internete (koláč), ale neviete ako sa volá, jednoducho použite Lens – stačí pridať snímku obrazovky a pridať text “v mojom okolí”. Následne sa vám zobrazia reštaurácie či kaviarne, ktoré ho majú v ponuke.

Multiserach “v mojom okolí” sa teraz začína postupne už zavádzať globálne.

Ak vás tieto zaujímavé nové funkcie zaujali a chcete sa dozvedieť viac, stačí navštíviť blog Google.

Instagram Reels – nové nástroje a prehľady

Nové špeciálne miesto
Ako prvé Instagram prináša miesto, kde užívatelia nájdu množstvo najnovších trendov. Budú tu k dispozícii sklady, ale aj hastagy, ktoré vyvolávajú najväčší záujem. Novinka sa nachádza v paneli pre profesionálov.


Zdroj: Newsfeed.cz

Zlúčené kreatívne nástroje
Ďalšou novinkou sú zlúčené kreatívne nástroje, ktoré sa budú nachádzať na jednom mieste. Toto by malo tvorcom výrazne uľahčiť vytváranie klipov. Na jednom miesto nájdete napr. editáciu videa, samolepky, text a zvukovú stopu.


Zdroj: Newsfeed.cz

Prehľad o celkovej a priemernej dobe sledovania Reels
Nový prehľad poskytne užitočné údaje pre plánovanie obsahu Reels. Vďaka prehľadom môžete vidieť, ktoré časti z videa najviac zaujali divákov, a naopak, ktoré časti nabudúce vypustiť. Takto by ste mohli ľahšie vytvárať atraktívnejší obsah pre vašich fanúšikov.


Zdroj: Newsfeed.cz

Nové oznámenia
Poslednou dôležitou novinkou sú oznámenie, ktoré vás upozornie v prípade, že vás niekto začne sledovať z vášho zdieľaného Reels videa.


Zdroj: Newsfeed.cz

Instagram – až 5 odkazov v biu

Pozor! Instagram prišiel s jednou zo najžiadanejších noviniek. Ak ste užívateľ Instagramu, po novom si viete pridať do bia vo svojom profile až 5 odkazov.

Takto viete posielať užívateľov na rôzne stránky, a zvyšovať tak celkovú návštevnosť. Pomocou novej možnosti môžete napr. Propagovať produkty, služby, prezentovať podnikanie a iné.
Jednotlivé odkazy v biu si viete individuálne prispôsobiť.

Novinka je už dostupná globálne, tak ju využite. 🙂


Zdroj: Newsfeed.cz

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
Bea

Bea

Počas štúdia na vysokej škole som mala možnosť spoznať svet online a zapojiť sa do rôznych zaujímavých projektov. Fascinovalo ma to natoľko, že som sa rozhodla prehlbovať moje vedomosti a skúsenosti prostredníctvom Digitálnej Univerzity. Po jej absolvovaní moje kroky viedli na pohovor do agentúry iFocus. Časom sa zo stáže stala trvalá práca. Plnými silami a odhodlaním sa stále snažím prijímať nové výzvy a napredovať, v čom mi pomáha aj skvelý kolektív. Okrem online marketingu rada cestujem, cvičím, alebo niečo dobré kuchtím. 🙂