Focusky #35 – Novinky z digitálneho marketingu

od | jún 8, 2023

Digitálny marketing sa ozýva s novinkami. Vo Focuskách sme sa zamerali na vylepšenia a nové riešenia v digitálnom svete od Instagramu, Meta a Microsoftu. Pozrieme sa aj na zúbky umelej inteligencii.

 

Instagram – GIFká v komentároch

Milovníci GIFov určite žiaria blahom. Instagram nedávno predstavil novú funkciu – GIFy v komentároch. Nová funkcia umožňuje vyhľadávať a postovať GIFy pod postom. Takže už nemusíme písať len nudné komentáre.

Šéf Instagramu Adam Mosseri sa vyjdaril, že táto funkcia mala byť dostupná už pred pár rokmi. Nedá sa s ním nič iné ako súhlasiť, nakoľko GIFy v Stories sú dostupné už od roku 2020.

Pozor! Túto funkciu nájdete iba v najnovšej verzii aktualizácie Instagramu. Takže šup rýchlo do App store alebo Google play a aktualizovať čím skôr.

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-gifs-in-comments/650462/

Meta “killer Twitter app” už čoskoro!

Meta už čoskoro príde s novou textovou aplikáciou, ktorá by mala byť hlavnou konkurenciou Twitteru. Na tejto aplikácii Meta tajne pracuje už dlhší čas. Čoskoro však bude k dispozícii. Táto nová appka ide ruka v ruke s Instagramom a nesie vnútrofiremný názov Barcelona.

 

Zdroj tvrdí, že Meta a talentové agentúry, ktoré s ňou spolupracujú, v súčasnosti oslovujú celebrity, významné športové hviezdy a vplyvné osobnosti, aby im ponúkli skorý prístup k platforme. Tento týždeň sa vraj začali zapájať niektoré špičkové hviezdy. Spustenie aplikácie Meta naplánovala na leto tohto roka.

Tešíte sa na predstavenie tejto aplikácie? My určite áno, najviac sa tešíme, ako si bude počínať v súboji s Twitterom.

Zdroj: https://geekout.mattnavarra.com/p/mark-zuckerbird/

 

Bing AI widget!

Microsoft prišiel s novým widgetom pre smartfóny Bing AI. Spoločnosť Microsoft vo viacerých nových aktualizáciách zlepšuje používanie svojej umelej inteligencie Bing v systémoch Android a iOS pomocou nového widgetu na domovskej obrazovke a ďalších funkcií.

Nový widget umožňuje spustiť samotný Bing alebo používať chat s umelou inteligenciou pomocou klávesnice alebo hlasu. Je to príjemný doplnok, ktorý predbehol Google, keďže spoločnosť tiež plánuje podobný widget pre Bard.

Ak radi používate umelú inteligenciu, tak tento widget by nemal chýbať na vašej domovskej obrazovke.

Zdroj: https://9to5google.com/2023/05/16/microsoft-bing-ai-widget-android-ios/

 

Microsoft teams – Live Avatar.

Microsoft prichádza s novinkou Live Avatara na online schôdzi. Microsoft takto spestrí mítingy. Jednoducho nechce, aby sa zamestnanci nudili alebo počas videohovoru zaspali. Všetkých, čo bežné schôdze nudia, poteší, že ak ste používateľmi služby Teams, Avatary sú už dostupné pre všetky licencie Microsoft 365 Business a Enterprise v desktopovej appke Teams v systémoch Windows a Mac.

Spoločnosť Microsoft uvádza, že Avatary pre Microsoft Teams ponúkajú alternatívu k súčasnej binárnej možnosti video alebo žiadne video a obsahujú prispôsobiteľné Avatary a reakcie. Poskytujú tak používateľom možnosť prestávky s kamerou a zároveň podporujú zapojenie a zábavu.

Myslíte si, že to bude zábavnejšie? Myslíme si, že o niečo áno, ale nude na mítingoch to nezabráni.

Zdroj: https://techcrunch.com/2023/05/23/microsoft-brings-avatars-to-teams-enterprise-customers-to-spruce-up-meetings/
Autor: Dario
Som kreatívny a inovatívny stratég, ktorý pomáha podnikom a organizáciám dosahovať ich ciele. Som presvedčený, že kreativita a inovácia sú kľúčom k úspechu v digitálnom marketingu. Tvorenie nových nápadov a vecí ma napĺňa radosťou a entuziazmom.