Skip to main content

Google aktualizuje algoritmy, SEO je stále dôležité

od | sep 11, 2018 | SEO

Rýchlosť stránky je dôležitý parameter pre Google.

Google aktualizácie, SEO je dôležité.

Od začiatku roka spravil Google tri aktualizácie algoritmu. Podhodnotené stránky tak dostali v auguste lepšie pozície vo vyhľadávači.

Medzi hlavné faktory vplývajúce na pozície vo vyhľadávači od júla patrí aj rýchlosť stránky v mobilných zariadeniach. Google túto aktualizáciu avizoval ešte na začiatku tohto roka.

Responzívny web je dnes pre Google samozrejmosť

Google už automaticky ráta, že naša webstránka je responzívna. Teraz je na rade popracovať na rýchlosti načítavania stránok. Štatistiky hovoria, že ak sa stránka v mobilnej verzii nenačíta do troch sekúnd, bežní používatelia odchádzajú.

Metapopisy píšte maximálne na 160 znakov

Kľúčové slová už do popisu stránky vkladať nemusíme, Google im neprikladá váhu. Dôležitým faktorom pre SEO sú ale naďalej meta popisy a ich správna dĺžka. Pár mesiacov dozadu ich Google testoval zmenšením počtu znakov, od mája sa vrátil opäť na počet 150 – 160 znakov.

Publikujte zaujímavý obsah pre návštevníkov stránky, Google to  miluje

Do popredia začal Google dávať stránky, ktoré ponúkajú relevantný obsah pre návštevníkov. Preto nezabúdajme, dôležitý je blog s pravidelnými zaujímavými príspevkami korešpondujúcimi so zameraním našej webstránky. Odporúčame si pripraviť publikačný plán napríklad na mesačnej báze.

Nezabudnite!

Stránky bez SSL protokolu a https zabezpečenia dostávajú nízke hodnotenia a zobrazujú sa na dolných pozíciách.

Ak potrebuje pomôcť so SEO optimalizáciou, písaním blogov či metapopisov, kontaktujte nás. Postaráme sa aj o bezpečnostné certifikáty.

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.