Skip to main content

Spravujete viacej Facebook stránok? Skúste Creator studio

od | sep 17, 2018 | Facebook

Facebook implementoval do Nástrojov publikovania novú funkcionalitu – Creator studio. Pomôže nám lepšie a efektívnejšie spravovať viaceré Facebook stránky. Prináša prehľadné štatistiky o úspešnosti jednotlivých príspevkov.

Creator studio nájdete v sekcii Nástroj pre publikovanie. Kliknite na Nástroje, kde sa zobrazí záložka Creator studio. Dashboard je rozdelený do troch častí. V strede sú príspevky, v ktorých vieme vyhľadávať podľa kľúčových slov. Vľavo Facebook umiestnil menu s možnosťami nástrojov. Napríklad Prehľady, správy, kolekcie zvukov a podobne.

V pravo sú štatistické prehľady jednotlivých postov za posledných sedem dní. Rovnako tu nájdeme informácie o počte zverejnených aj plánovaných príspevkov.

Výhodou Creator studia je to, že v jednom rozhraní tvoríte a súčasne aj spravujete obsah stránok. Môžete hromadne nahrávať videá, komunikovať s fanúšikmi. Súčasťou Creator studia sú ukazovatele výkonnosti jednotlivých príspevkov a stránok.

V Creator studio nájdete na pravej strane aj odkaz na Rights Manager. Slúži na ochranu vlastníctva obsahu na Facebooku. Určite si prácu v Creator studio vyskúšajte.

Odkazy v Stories budú už čoskoro reálne

Facebook teraz testuje zdieľanie odkazov v Stories. Tešia sa aj značky, ktoré sa môžu prostredníctvom Príbehov lepšie zviditeľniť. Vedie ho k tomu narastajúci záujem užívateľov o Stories. Denne ich sleduje asi 150 miliónov ľudí. Link do Stories pridáme cez možnosti, ktoré sa nám zobrazia pri vkladaní odkazu do NewsFeedu. Zlepšiť by sa mal aj organický dosah a zvýšiť počet používateľov Stories.

Instagram pracuje na nákupnej aplikácii

Samostatná aplikácia poslúži na online nakupovanie. Aplikácia má ponúknuť užívateľom možnosť browsovania v kolekciách produktov. Ak zákazníka produkt upúta, aplikácia mu umožní ho okamžite zakúpiť. Doteraz sme využívali predajné príspevky či shopping tagy v Stories, aplikácia je krok k silnému e-commerce. Termín spustenia aplikácia zatiaľ sociálna sieť nezverejnila, v súčasnosti pracuje na jej vývoji.

Potrebujete pomôcť s Facebook stránkou? Radi sa na ňu pozrieme. Kontaktujte nás. 

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.