Skip to main content

Google zníži ranking nezabezpečeným stránkam, máme týždeň na zmenu

od | júl 24, 2018 | Google, SEO, Trendy

Otvorte si stránku a overte si, ako začína vaša URL. Máte http alebo https? Ak máte http, čítajte ďalej 🙂

Google Chrome pripravuje zmeny. Po aktualizácii označí webstránky bez platného certifikátu ako nezabezpečené. Na kúpu platného SSL certifikátu máte už len týždeň. Ak neviete ako na to, kontaktujte nás.

https zabezpečenie

Zabezpečte si stránku cez SSL certifkát.

Zabezpečenie webstránky SSL certifkátom odporúčame aj ako súčasť SEO optimalizácie. Google totiž už dávnejšie znižuje ranking stránkam, ktoré tento certifikát nemajú. V organickom vyhľadávaní sa tak veľmi ľahko môžete ocitnúť na oveľa horších pozíciách ako doteraz.

Mať SSL certifikát znamená, že vaša stránka je bezpečná. Ak si zadáte do prehliadača URL vašej stránky, musí začínať adresou https. Certifikát SSL môžete získať zadarmo, no je nevyhnutné ho po niekoľkých týždňoch pravidelne obnovovať.  Odporúčame zvoliť platenú verziu SSL certifikátu s ročnou alebo dvojročnou trvácnosťou. V dialógu prehliadača, kam vpisujete názov stránky, je naľavo zelený zámok s nápisom zabezpečené. Už len z tohto dôvodu siahnite po platenom certifikáte. Zobrazené URL vyzerá lepšie.

Google vyžaduje, aby všetky stránky mali SSL certifikát z dôvodu zvýšenia bezpečnosti v online prostredí. Bez https zabezpečenia sa teda nezaobídete. Zabezpečená webstránka je nevyhnutnosťou pre vás i vašich zákazníkov. Prenos súkromných dát medzi prehliadačom návštevníka a vaším webom musí byť šifrovaný.

Ak potrebujete pomôcť s migráciou na https, kontaktujte nás. Presmerovanie vašej webstránky spravíme za vás.

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.