Skip to main content

Facebook 3D foto: Konečne ho máme v News Feede!

od | nov 5, 2018 | Facebook, Trendy

Facebook 3D foto: Aj na vás vyskočil v News Feede zamilovane hľadiaci 3D psík? Hurrá, príspevky s 3D fotografiami už sú realitou.

Je tu ale jeden menší problém. Zatiaľ 3D príspevok vytvoria, iba vášniví iPhoneisti. My ostatní si musíme počkať. Obrázky totiž Facebook umožňuje vytvárať iba cez iPhone 7 a ďalšie vyššie rady. Všetky musia mať duálny fotoaparát. Jasné, aj Samsungy majú duál aj eldžiny (LG), lenže tie Facebook nepodporuje. Ale sľúbil, že čoskoro 3Déčka urobíme aj cez Androidy.

Ako na Facebook 3D foto v poste?

3D fotku vytvoríme cez iPhone a tá sa automaticky zmení na realistický 3D obrázok a vloží do postu.

Tipy od Facebooku na pekný 3D post:

Aby náš 3D obrázok vynikol, musíme si odsledovať si kontrasty predmetu alebo objektu, ktorý fotíme. Jednoducho nasnímame napríklad čiernu loptu pred bielym múrom.

Vytvárajme vrstvy. 3D fotky stoja na hĺbkových mapách. Facebook odporúča postaviť hlavný objekt približne meter od iPhoneu a scénu za ním potom odfotíme v niekoľkých vrstvách.

Nefoťme priehľadné predmety. Zamerajme sa na výraznejšie textúry a pevné hrany. Tie snímače hĺbky zachytia najlepšie.

 

Potrebujete pomôcť s firemnou Facebook stránkou? Kontaktujte nás.

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.