Skip to main content

Vertikálne a horizontálne videoreklamy v Google Ads: Kombinácia zvýši záujem zákazníkov

od | nov 5, 2018 | Google, PPC, Trendy

Vertikálne a horizontálne reklamy v Google Ads: Google sprístupnil zvislé videoreklamy v kampaniach TrueView. Testovala ich automobilka Hyundai.

Prečo Google odobril aj vertikálne reklamy?

Nedávne vyhodnotenie Googlu naznačilo, že až 70 percent celkovej doby pozerania videí cez YouTube sa deje v smartfónoch. Preto pre vyšší užívateľský komfort pri sledovaní videí povolil zvislé reklamy. Tie sa užívateľom v mobilných telefónoch spúšťajú bezproblémovo. Prehrávač sa totiž prispôsobí rozmerom videa.

Na veľkom displeji smartfónu pôsobí zvislé video pútavejšie a súčasne dopĺňa vodorovné videá. Aby sme dosiahli maximálny vplyv na značku, Google odporúča do rovnakej kampane pridávať kombináciu podkladov zvislých a vodorovných videí.

Kombinujte videoreklamy, úspech sa dostaví

O efektívnosti takejto kombinácie sa presvedčila spoločnosť Hyundai. Na predstavenie nového automobilu otestovala kombináciu zvislých a vodorovných videoreklám. Oplatilo sa. Nárast povedomia o značke stúpol o 33 percent a nárast kúpnej úvahy o 12 percent.

Vyskúšajte nový videoformát. Kontaktujte nás, pripravíme vám Google kampane.

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.