Skip to main content

Focusky #40 – Novinky z digitálneho marketingu

od | jan 11, 2024 | Blog, Focusky

Ahojte! Sme tu s prvými novinkami z digitálu v tomto roku. V digitálnom marketingu sa stalo viacero vzrušujúcich udalostí a my sa samozrejme o to s vami podelíme.

Webovým stránkam vtvoreným pomocou Google my bussines odzvonilo.

Google ohlásil, že zatvára dvere webovým stránkam, ktoré vznikli cez firemné profily v rámci služby Google My Business. Podniky, ktoré túžia udržať svoju digitálnu stopu, teraz čelia nutnosti obnoviť svoje stránky prostredníctvom alternatívnych platforiem, napríklad cez WordPress či Shopify. Ak aj vy patríte k jedným z nich, do marca máte na to čas.

Do 10. júna budú návštevníci, ktorí sa pokúsia otvoriť vašu webovú stránku, automaticky presmerovaní na váš firemný profil. Po tomto termíne však riskujete, že návštevníci narazia na chybu „stránka nebola nájdená,“ varovala spoločnosť Google. Nechajte svoj online svet svietiť ešte pred týmto termínom!

Zdroj: Search engine land

 

GA4 teraz otvára svoje náručie aj pre Adsense!

Inovácia znamená spojenie: Služba Google Analytics 4 umožňuje teraz integrovať svoje funkcie s platformou AdSense. Marketingoví experti teraz majú možnosť kombinovať údaje z AdSense s ďalšími dôležitými metrikami webových stránok, vrátane informácií o zdrojoch návštevnosti a správaní používateľov. Vďaka tejto synergii získavajú holistický pohľad na výkon a efektivitu ich online obsahu.

S touto integráciou majú marketéri možnosť sledovať výkonnosť svojich reklám v rámci prehľadov a analýz Google Analytics 4, čo umožňuje hlbšiu a komplexnejšiu štúdiu dát. Spájanie údajov AdSense s metrikami GA4 dáva inzerentom cenné informácie na dosah ruky, čím zvyšuje ich schopnosť identifikovať trendy a optimalizovať príjmy z reklamy.

Samozrejme, po integrovaní vášho účtu GA4 s AdSense môže trvať až 24 hodín, než sa začnú zobrazovať kompletné dáta. Avšak táto časová investícia sľubuje rozšírené možnosti analýzy a efektívnejšie využívanie online reklamy.

Zdroj: Search Engine land

 

OpenAI rozbieha „GPT Store“ s cieľom poskytovať pokročilejšie AI asistenty.

Inovatívny „GPT Store“ od spoločnosti OpenAI už sprístupnil svoje brány, ponúkajúc užívateľom ChatGPT široký výber špecializovaných aplikácií a nástrojov postavených na pokročilých modeloch tejto výnimočnej umelej inteligencie.

Tento revolučný obchod otvára dvere k osobnejším a špecifickým skúsenostiam s ChatGPT. Užívatelia majú možnosť vybrať si z rôznych špecializovaných nástrojov, ktoré dokážu poskytnúť presnejšie pokyny a výstupy v závislosti od konkrétnych prípadov použitia, ako dokazuje tento príklad.

Za dva mesiace od predstavenia GPT už užívatelia vytvorili viac ako 3 milióny vlastných verzií ChatGPT, pričom mnohí tvorcovia sa podelili o svoje vylepšenia, aby mohli byť využívané širšou komunitou. Teraz spoločnosť OpenAI spúšťa GPT Store pre používateľov ChatGPT Plus, Team a Enterprise, aby mohli objavovať užitočné a obľúbené GPT asistenty.

Podľa vyhlásenia OpenAI obsahuje GPT Store „rozmanitú paletu GPT vyvinutých našimi partnermi a komunitou“. Užívatelia môžu prezerať populárne a trendové GPT v rebríčkoch komunity s kategóriami ako DALL-E, písanie, výskum, programovanie, vzdelávanie a životný štýl. Nový svet pokročilých AI asistentov je tak ešte prístupnejší a pútavejší.

Zdroj: Social media today

 

Nová appka Threads konečne už aj u nás.

Nová aplikácia Threads konečne v decembri  prerazila brány EU, a to s veľkým pozváním pre používateľov! Táto aktualizácia otvára brány státisícom ľudí, umožňujúc im pripojiť sa k platforme Meta, ktorá sa podobá na Twitter/X.

Tešíme sa, že táto aktualizácia konečne vstúpila do hry, pričom informácie o nej sa objavovali v aplikácii v priebehu posledných týždňov. Spustenie Threads v Európe bolo výrazne zdržané kvôli novým predpisom EÚ, čo vyžadovalo od tímu Threads aktualizáciu platformy, aby sa stala kompatibilnou s týmito novými pravidlami. Teraz sa zdá, že všetko funguje podľa plánu a je v súlade s novými požiadavkami. Vedenie Meta, vrátane šéfa Instagramu Adama Mosseriho a generálneho riaditeľa Meta Marka Zuckerberga, vítajú používateľov z EÚ v tejto aktualizovanej aplikácii s otvorenou náručou.

Táto aktualizácia predstavuje významný krok v projekte Threads, otvárajúc dvere pre ďalšie milióny používateľov. Hoci presné čísla zrejme niesú také vysoké, ako by sme možno očakávali, aktuálne údaje o aktívnych používateľoch Instagramu v Európe hovoria o približne 259 miliónoch mesačne. Nová éra Threads sa teda zdá byť plná príležitostí a očakávania.

Zdroj: Social media today

 

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
Dario Domin

Dario Domin

Som kreatívny a inovatívny stratég, ktorý pomáha podnikom a organizáciám dosahovať ich ciele. Som presvedčený, že kreativita a inovácia sú kľúčom k úspechu v digitálnom marketingu. Tvorenie nových nápadov a vecí ma napĺňa radosťou a entuziazmom.