Skip to main content

Teší ma, som Váš Google asistent

od | mar 16, 2017 | Trendy

Istotne si niektorí z vás spomínajú, ako sme na mobilnom telefóne Nokia 3310 dokázali pomocou hlasu vytáčať zopár kontaktov. Samozrejme, že sme si ich museli dopredu nahrať, ale palec hore za tento legendárny mobil, ktorý už tak dávno dokázal takéto veci.

Doba však pokročila a naše mobilné telefóny sme vymenili za smartfóny, ktoré v sebe skrývajú viac elektroniky ako celá domácnosť našich starých rodičov. Doba sa neuveriteľne zrýchlila a každý z nás má toho v hlave čoraz viac, a času čoraz menej. Výrobcovia sa teda snažia aplikovať do našich smartfónov virtuálnych pomocníkov, ktorí nám zjednodušia prácu. Pokiaľ vlastníte jeden z výrobkov Apple, pomôže vám známa Siri. Naopak používatelia Windowsu vedia využiť Cortane.

V tomto článku si priblížime nového bojovníka na tomto trhu od firmy Google. Volá sa Google Assistant. V agentúre si myslíme, že je najvyspelejší zo všetkých. Samotný Google ponúka veľké množstvo rôznych programov, web stránok alebo aplikácií, ktoré nám uľahčujú život. Asi už každý pozná Google Maps, Gmail alebo Translator. Google assistant využíva obrovské množstvo dát, ktoré zbiera vo všetkých službách od Google.

Na používanie Asistenta v slovenčine zabudnime. Na ovládanie potrebujeme základné znalosti angličtiny alebo nemčiny. Celý zoznam otázok, ktoré Asistent ponúka, zistíme jednoduchou otázkou „What can you do?“.

Vybrali sme najzaujímavejšie otázky:

How´s the traffic to work ?  – Aká je premávka do práce (Bratislavčania nájdu využitie)

Show my pictures of the beach. – Ukáž mi obrázky z pláže (Asistent vyberie všetky obrázky vo vašom telefóne, na ktorých je pláž)

Watch a cute puppy video on YouTube – Spustí sa video s malými šteniatkami

Who won the Chelsea game ? – Aký bol výsledok zápasu Chelsea? (využijú najmä športoví fanúšikovia)

What’s 20% of 80 ? – Koľko je 20% z 80? (Pre nás menej matematicky zdatných)

Do you dream ? – Sníva sa ti? (Keď sa fakt nudíte alebo nemáte kamarátov)

Tell me joke  – Povedz mi vtip

Google Asistent toho ponúka ďaleko viac. Pokiaľ ho začnete používať, urýchli vám vyhľadávanie, organizovanie a plánovanie celého dňa.

Google asistent je dostupný zatiaľ iba v telefónoch Google Pixel. Čoskoro si  Asistenta budeme môcť stiahnuť na operačný systém Android. Konkrétne na verzie Marshmallow a Nougat.

V čom sa asistent od Googlu líši od svojej konkurencie, si môžete pozrieť v promo videu na tomto odkaze.

Pomôžeme vám s online marketingom. 

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.