Skip to main content

Clubhouse: Na diskusiu, ale len pre pozvaných

od | feb 8, 2021 | Trendy

Clubhouse je nová sociálna sieť pre vytváranie diskusných skupín. Diskutuje sa naživo a zatiaľ iba pozvaní. Kto má rád podcasty, tak táto sociálna sieť sa mu isto zapáči.

Sociálna sieť Clubhouse funguje zatiaľ iba pre iPhone. Do aplikácie sa však dostanete iba ak získate pozvánku. Tú vám niekto musí poslať. Ak ju získate, môžete sa zaregistrovať a zapájať sa do diskusií či vytvárať vlastní diskusné miestnosti. Aplikáciu si stiahnete v AppStore.

Nová služba – sociálna sieť si každý deň získava nových fanúšikov. Pozvánky sa šíria, žobroní sa o ne, či sa ponúka za ne aj finančná odmena. Čím je táto sociálna sieť výnimočná, že sú ľudia za pozvánku do nej ochotní platiť?

Kto môže získať pozvánku?

Pozvánku získate od niekoho, kto už je v sieti registrovaný. Každý člen Clubhouse má k dispozícii dve pozvánky, ktoré mu umožňujú pozvať dvoch ľudí do aplikácie. Ak budete aktívni, zapojíte sa do diskusií, získate ďalšie.

Clubhouse: Exkluzivita pre vyvolených

Čaro siete Clubhouse pridáva exkluzivita. Nie každý sem smie, nie každý môže diskutovať. Ak sa už k pozvánke dostanete, aplikácia odporúča používať skutočné meno. Jednoducho, ste tu sami za seba, s vašimi názormi a s vašimi skúsenosťami. Žiadne schovávanie sa za vymyslené profily.

Podobnú exkluzivitu v minulosti ponúkal napríklad Gmail. Fungoval istý čas na pozvánky a dostať sa k nim bolo celkom náročné. Samozrejme, dnes má gmail už úplne inú pozíciu. Exkluzivitu vystriedal biznis.

Ako to funguje?

Ak ste sa registrovali po obdržaní pozvánky do Clubhouse, vyplňte údaje, napíšte niečo o vás, prihoďte foto . Clubhouse si môžete aj spráovať s inými sociálnymi sieťami, kde už máte účty. Napríklad s Facebookom. A teraz sa porozhliadnite po aplikácii. Toto je miesto, kde sa nepíšu žiadne statusy, videá či fotky. Všetko sa deje vo forme zvuku – iba počúvate, zapájate sa do diskusie alebo vytvárate diskusiu.

Kde nájdem v Clubhouse diskusné miestnosti?

V Kalendári nájdete aktuálne roomy – miestnosti, kde sa koná diskusia. Aplikácia aj sama navrhne, ktoré diskusné miestnosti by vás mohli zaujímať. Ak nájdete zaujímavú tému a  chcete si ju vypočuť, vstúpte. Ak si myslíte, že téma zaujíma aj niekoho z vašich kontaktov a mal by o nej vedieť, pozvite ho do diskusnej skupiny. Slúži na to tlačidlo +.

Do diskusie sa môžete zapojiť len na vyzvanie zakladateľa miestnosti –  prihlásite sa tlačidlom a on vám dá slovo. Admin si súčasne môže určiť niekoľkých účastníkov, ktorí vstupujú do diskusie bez vyzvania. Všetky diskusie idú naživo a nezaznamenávajú sa. To znamená, že k žiadnej sa už nedostanete neskôr.

Téma ma nebaví, čo teraz?

Ak ste vstúpili do diskusnej miestnosti, ale téma vás nezaujala, môžete kedykoľvek odísť a vstúpiť do inej miestnosti. Alebo vytvorte vlastnú diskusnú miestnosť cez Start a room. Vaša miestnosť sa potom zobrazí aj v kalendári a každý do nej bude môcť vstúpiť. Diskusné miestnosti sa dajú nájsť aj cez vyhľadávanie.

Očakávame, že exkluzivita sociálnej siete Clubhouse po istom čase skončí a noví užívatelia sa budú môcť registrovať aj bez pozvánky. Publikum sa súčasne rozšíri, ak aplikácia začne fungovať aj na Androidoch.

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.