Skip to main content

Falošné profily: Instagram ich zmaže

od | dec 11, 2018 | Facebook, Instagram, Trendy

Falošné profily: Toto je skutočný koniec fejkových followerow na Instagramových účtoch. Instagram ich zmaže.

Koniec fejkových profilov alebo ako prísť o plné vrece fanúšikov 🙂

Instagram spravil rázny krok a odstraňuje falošne získaných fanúšikov cez aplikácie tretích strán. Súkromné a firemné profily, ktoré žijú z falošných follower, tak budú musieť zapracovať a získať si skutočných sledovateľov. Fiktívni užívatelia sú pre brand zbytoční a rýchle získavanie takýchto fanúšikov je drahé a neefektívne. Hoci veľký počet followerov pôsobí pekne a svedčí o popularite značky. Ale sila takéhoto zlepeného publika je nízka. Stále, že poctivo budovať svoje publikum zložené zo skutočných fanúšikov, je to najlepšie, čo môžete pre svoju značku urobiť. 

Čo sa udeje s falošnými profilmi?

Instagram vytvoril špeciálny nástroj a začal s odstraňovaním fiktívnych fanúšikov. Profily súčasne prídu aj o pridané komentáre a likes.

Účet s falošnými followermi dostane výstrahu a potom Instagram zmaže jeho falošných fanúšikov.

Teraz v Messengeri zmažeme nechtiac odoslané správy

Tri, dva jedna…máte desať minút na zmazanie správy v Messengeri. Áno, na toto sme dlho čakali. Lebo odteraz už môžeme nechtiac odoslané správy zmazať. Facebook nám dal čas desať minút od odoslania. Za tú chvíľu sa určite spamätáme a dokážeme správu zmazať. Vďaka tomuto šikovnému nástroju sa zvýši naša profesionálna komunikácia vo firemnej i zákazníckej sfére. Zjednodušene – je koniec omylom a ovisnutým hlavám. Gramatické chyby, preklepy, správy s iným adresátom, to všetko odteraz vieme riešiť jediným kliknutím. Facebook nám dovolí odstrániť správu, fotografiu, video alebo odkaz v súkromných aj skupinových správach.

Ako aktivovať nástroj pre mazanie správ?

U nás zatiaľ nijako 🙂 Ide to už napríklad v Poľsku. Čakáme, kedy novinka začne fungovať aj u nás.  Prinášame v predstihu mininávod: Odoslali ste správu nesprávnemu užívateľovi. Podržte túto správu prstom a zobrazí sa vám možnosť odstránenia správy.

Ale myslite na to, že Facebook všetky zmazané správy uchováva. Dôvodom je ochrana užívateľov pred spamovaním alebo zneužitím správ.

Pomôžeme vám s budovaním značky. Kontaktujte nás. 

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.