Skip to main content

Prečo falošné fotky Facebook dokáže rýchlo odhaliť?

od | jan 29, 2019 | Facebook, Trendy

Je koniec falošným fotkám na Facebooku. Facebook totiž posilňuje svoju kontrolnú zložku. Okrem originálneho obsahu teraz drží dozor aj nad použitými fotografiami a videami. Škodlivý, zavádzajúci a manipulatívny obsah postupne začne odstraňovať. Predchádzal tomu niekoľkomesačný výskum a vývoj detekčnej technológie.

Nová technológia, na ktorej aktívne Facebook stále pracuje, rýchlo preverí a odhalí každú fotku či video vo sociálnej sieti. Tak sa snaží čo najskôr vypátrať nevhodný alebo manipulatívny obsah, skontrolovať ho a zakázať. Dobrým pomocníkom vo vyhľadávaní takéhoto obsahu ostáva aj naďalej aj spätná väzba užívateľov na Facebooku. V každej krajine však ľudia reagujú na obsah inak. Niekde si všímajú najmä obrázky, inde skenujú titulky.

Facebook dokáže cez novú technológiu prečítať a identifikovať texty vo fotkách a následne porovnať s titulkom v článku. Čoskoro pribudne tiež detekčný systém na odhaľovanie manipulovaných snímok a videí.

Facebook skontroluje obsah a nevhodný rozdelí do troch kategórií:

  • Manipulatívna a pozmenená fotka
  • Mimo kontext
  • Nevhodný claim alebo titulok
Bez fake news

Nevhodné fotky a obsah Facebook účinne vypína.

 

Facebook vo videu ukazuje spôsob, akým preveruje fotky.

 

Dôraz na originálny a kvalitný obsah začal Facebook klásť už dávnejšie. Penalizuje nekvalitné reklamy a ukradnutý obsah či zavádzajúce titulky. Reaguje tak aj na neustále sa meniace stratégie fake news, ktoré bombardujú ľudí na sociálnych sieťach. Facebook už teraz aktívne detekuje približne 50 percent obsahu, čo je dvojnásobok oproti obdobiu minulému. V treťom kvartáli Facebook zasiahol v 15,4 miliónoch prípadov násilného a grafického obsahu. Podobne končia aj fake účty, ktoré dokáže zablokovať do niekoľkých minút od ich vzniku.

Budujte na Facebooku iba kvalitný obsah. Radi vám pomôžeme so správou vášho profilu. Kontaktujte nás.

Zaujal vás článok a radi by ste posunuli svoje podnikanie na ďalší level?

Autor článku
iFOCUS

iFOCUS

Vieme, že pre niekoho môže byť digitálny marketing nočná mora, my v iFocuse ho však milujeme. Pomáhame firmám a ich značkám dlhodobo rásť. Hľadáme priestor, kde sa dajú vďaka správne urobenej optimalizácii web stránok či reklame na Google, Facebok, Instagrame či LinkedIn navýšiť firemné zisky a dosiahnuť ciele. S radosťou prijímame všetky výzvy, pretože iba tak dokážeme spoločne s našimi klientami rásť.